- 1 biji bawang besar + 3 biji bawang kecil
- 3 biji bawang putih
- 2 biji limau nipis – ambil jus
- 1 sk garam
- 1 sk serbuk kunyit
2 sk serbuk cili- 150g natural yogurt
1/2 sk pewarna merahsedikit gula- 3 sudu cili kering yang dah kisar / cili boh
11/2 sk biji sawi
- 1 sk halba - sangrai
- 3 sk biji ketumbar - sangrai
- 11/2 sk jintan putih - sangrai
- 1 1/2 sk jintan manis - sangrai
5 sb tepung goreng ayam2 sb tepung beras pulut
versi goreng:
- Gaul semua bahan kisar 1, 2 dan bahan lain untuk goreng dan perap selama1 jam.
- Goreng dalam minyak panas sehingga garing.
- Toskan minyak dan siap untuk dihidang.
versi bakar:
- bakar di dalam oven dengan suhu 200C selama 30 minit, setiap 15 minit balikkan ayam
yang versi goreng lagi sedap!!
No comments:
Post a Comment